Pssst…
Wil jij de eerste zijn?
#followersfirst

Je gaat je huis verkopen. Dat proces is voor jou waarschijnlijk niet dagelijkse kost, dus dan is het fijn te weten waar je aan toe bent. En om te weten dat MOOS Makelaardij je stap voor stap bij de hand neemt in dit proces. 
Hoe zo'n verkoopproces gaat? Ik leg de stappen even aan je uit.

1. Vrijblijvend gesprek

Je denkt eraan jouw woning te verkopen. Waar moet je beginnen en wat zijn de vervolgstappen? Wat moet je regelen en waar kan een makelaar je bij helpen? Het verkoopproces bij MOOS, ook wel 'MOOS Moves', begint altijd met een kennismakingsgesprek. In dat gesprek stel ik vragen over jullie, ben ik benieuwd naar jullie woning en wat jullie belangrijk vinden bij de verkoop van de woning, daarnaast leg ik uit hoe het verkoopproces eruit ziet en wat je van mij kunt verwachten. Een makelaar kies je namelijk op basis van jouw gevoel. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar, want het is immers een heel proces dat jullie samen ingaan. Na dit eerste gesprek kun je beslissen of wij die klik hebben en gaan we samen verder het proces in.

2. Verkoopadviesplan

Aan de hand van ons eerste gesprek en een goed beeld te hebben van de woning, stel ik een verkoopadviesplan op. Hierin staat alle informatie over de woning, mijn advies over de vraagprijs, hoe en wanneer we de woning gaan verkopen etc. In dit plan staan ook de kosten voor mijn diensten en wat dit precies inhoudt. Helder en transparant vooraf, geen verborgen kosten achteraf.

3. Huis verkoopklaar

Om je huis verkoopklaar te maken geef ik jullie advies over welke (kleine) werkzaamheden er moeten gebeuren, hoe je het huis in orde maakt voor de fotoshoot en gaan we vervolgens ook foto's maken voor de promotie van jullie woning. MOOS hecht erg veel waarde aan het perfecte plaatje, je hebt immers maar één keer om de juiste eerste indruk te maken. Daarnaast wordt de woning professioneel ingemeten en check ik de overige zaken die komen kijken bij het verkopen van een woning (bestemmingsplan, bodeminformatie, kadaster etc.).

4. Promotie

Ik geloof erg in de online promotie van woningen met hoogwaardige foto’s, een luxe woningvideo en pakkende teksten, daar ligt mijn kracht! Je woning komt natuurlijk op deze website te staan, maar wordt ook gedeeld in mijn persoonlijke en zakelijke netwerk. Daarbij geldt 'followers first': mijn volgers en contactpersonen weten als eerst dat jullie woning te koop staat. Daarna delen we de woning indien gewenst via andere externe platforms.

5. Bezichtigingen

Als de woning eenmaal gepromoot wordt, nemen potentiële kopers contact met mij op om de woning te bezichtigen. We bespreken vooraf af hoe jullie deze bezichtigingen willen invullen. Geven jullie bijvoorbeeld de voorkeur aan een dag, in clusters, per tijdslot, hoeveel maximaal, etc. MOOS zorgt er altijd voor dat potentiële kopers ruim de tijd hebben de woning goed te bekijken en mij alle vragen kunnen stellen die ze hebben. Uniek, MOOS geeft alle potentiële kopers na afloop van de bezichtiging een presentje mee.

6. Onderhandelingen

Een bieding, twee biedingen, meerdere biedingen. Ik kijk met je naar de voorwaarden die potentiële kopers bieden en welke samen met de prijs het beste bod voor je zijn. Ook neem ik voor jou de onderhandelingen over. Een spannend onderdeel van het verkoopproces!

7. Koopovereenkomst

Als je het bod hebt geaccepteerd, maak ik de koopovereenkomst op. We lopen deze samen door en ik leg deze vervolgens stap voor stap voor je uit, het is immers niet allemaal in 'Jip en Janneke taal' omschreven. De overeenkomst wordt vervolgens eerst door jouw als verkoper getekend, hierna tekent de kopende partij, waarna de 3 dagen bedenktijd ingaan.

8. Notaris

De laatste stap van het verkoopproces is de afspraak bij de notaris. Daarvoor zorgen we eerst dat het huis helemaal in orde is en doen we de eindinspectie. Bij de notaris ondertekenen jullie alle benodigde documentatie en draag je de sleutel over aan de koper. Je woning is nu officieel verkocht!

Denk jij eraan je huis te verkopen? Ik kom graag bij je op bezoek om eventuele vragen die je nog hebt voordat je beslist te beantwoorden en kennis met je te maken. We nemen dan ook bovenstaande stappen door. Contact met me opnemen kan via het contactformulier, bellen naar 040 2405400 of een mail naar info@moosmakelaardij.nl.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

*
*

Liever niet bellen? Vul dan het contactformulier in.

Onze tevreden klanten aan het woord:
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een

9,7

stars
Lees al onze reviews